5 Cărți pentru antreprenori pe care trebuie să le răsfoiești

carti pentru antreprenori calendis

Viața de antreprenor este o continuă provocare. N-ai să ne contrazici, nu-i așa?

Fie că te afli la început de drum sau afacerea ta se află deja într-o fază de maturitate, parcă nu devine niciodată mai ușor. Întreaga activitate de antreprenoriat îți pare în continuare un carusel care nu încetează să se rotească.

Ai ales să crezi într-o sclipire, să investești în ea și să muncești pe brânzi pentru a o transforma în succes. Ți-ai urmat pasiunea însă ghidat doar de propria intuiție iar fiecare pas a venit cu propria lui doză de risc.

Nu poți iniția o afacere fără o pregătire prealabilă, știai asta deja, așa că ți-ai făcut temele înainte de a te îmbarca în cursă. Și totuși, ai fost surprins să realizezi că nu e de ajuns!

Ca antreprenor, te vei întreba în permanență dacă ești suficient de pregătit pentru a-ți pune ideile în aplicare, dacă afacerea ta va merge sau dacă va avea de suferit atunci când experiența ta e anulată de imprevizibil.

Unii spun că spiritul antreprenorial trebuie să fie înnăscut, alții îl ridică la nivel de artă. Noi spunem că antreprenoriatul reprezintă o continuă învățare și cultivare de cunoștiințe, abilități și principii.

Dar călătoria e întotdeauna mai ușoară atunci când ai la îndemână un ghid. Așa că îți propunem 5 cărți de antreprenoriat care te vor ajuta în drumul tău spre o afacere profitabilă:

De la idee la bani – Napoleon Hill

carti pentru antreprenori de la idee la bani

Una dintre cele mai cunoscute publicații ale autorului dar și una dintre cele mai bine vândute cărți de antreprenoriat, în peste 60 de milioane de exemplare. Cartea expune 13 pași spre o afacere profitabilă, mizând pe o bună cunoaștere a filosofiei succesului, a banilor și prosperității.

„Opiniile reprezintă cea mai ieftină marfă din lume. Toți oamenii au opinii, pe care le expun în fața celorlalți, dornici să le accepte. Dacă te lași influențat de opinii când iei anumite decizii, nu vei reuși să îți transformi propria dorință în bani.”

Dă lovitura – Gary Vaynerchuk

carti pentru antreprenori da lovitura

O carte inspirațională care rescrie regulile de business, bazându-se pe trei direcții principale: iubește-ți familia, muncește pe brânci și trăiește-ți pasiunea. Autorul a reușit să construiască urmând aceste principii, o afacere în valoare de peste 60 de milioane de dolari și împărtășește pas cu pas valorile care au pus temelia acestui business de succes. Vaynerchuk susține vehement că dacă ești suficient de bun, oamenii te vor găsi, te vor urma și le vor spune și altora despre tine.

”Cât de mult vrei să reușești? Te mistuie această dorință? Nu dormi nopțile și se-nvârte capul de idei și vise? Ai face orice pentru șansa de a trăi exclusiv după propriile reguli? Dacă-i așa, ai noroc. Ai noroc, pentru că trăiești într-o epocă a oportunităților fără precedent pentru cei cu suficient nerv, răbdare și vise mărețe, îți spun eu, cel care nu am avut altceva la dispoziție în afară de cele înșirate mai sus.”

Viitorul aparține companiilor mici – Seth Godin

carti pentru antreprenori - viitorul apartine copmaniilor mici

Nu doar companiile mari pot atinge succesul! Acesta este principiul pe care marșează cartea lui Seth Godin. El susține că poți atinge succesul în afaceri indiferent de mărimea business-ului tău, dacă știi ce înseamnă succesul pentru tine. Autorul expune fără perdea exemple de eșecuri, idei și situații concrete din care poți învăța cum să ieși din mulțime și să îți conduci afacerea spre reușită.

„Te provoc să citești oricare zece eseuri la alegere și să vezi dacă te vei simți mai bine în continuare cu ceea ce ai în prezent. Nu trebuie să te mulțumești cu starea actuală a lucrurilor, cu faptul că ești destul de bun, cu ideea de supraviețuire sau cu faptul că muncești toată noaptea.”

Ghid practic pentru antreprenori – Romanian Business Leaders

carti pentru antreprenori ghid practic

Este prima carte de antreprenoriat colectivă, scrisă de 8 antreprenori de succes, membri comunității Romanian Business Leaders. Cartea este dedicată atât antreprenorilor aspiranți, cât și celor pe care îi precedă experiența, oferind o colecție de sfaturi care îi încurajează și îi inspiră pe aceștia să își pună ideile în aplicare și să muncească pentru a le transforma în afaceri de succes.

„Atunci când vei ajunge un mare antreprenor, nu trebuie să  uiți ce te motiva şi ce te punea în mişcare la început de drum. Să nu uiți emoția şi curajul de la început. De câte ori vei face acces la acea stare mentală, vei vedea cât de puternică este în termeni de resurse şi cât de folositoare poate fi în depăşirea amenințărilor şi a fricii.”

Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes – Marius Ghenea

carti pentru antreprenori antreprenoriat marius ghenea

O carte care desfințează mituri și stereotipuri despre antreprenori și le oferă acestora sfaturi din experiența dar și din greșelile autorului. Marius Ghenea susține că lucrarea este rezultatul documentării de la cursurile de antreprenoriat pe care predă în școli de business dar și al experienței din Arena Leilor și cei peste 20 de ani de antreprenoriat trăit pe propria piele.

”Un antreprenor este acea persoană care se uită la o problemă și o vede ca pe o oportunitate, iar apoi acționează asupra sa!”

Care sunt cărțile de antreprenoriat care v-au inspirat și pe care le-ați recomanda?

Lectură plăcută!

By | 2017-06-14T17:24:50+03:00 aprilie 8th, 2016|Educativ|0 Comments
UA-48482636-5