Calendis, o retrospectivă pe 2017

Calendis - retrospectiva 2017

Anul trecut a fost un an plin pentru Calendis, aplicația clujeană pentru crearea și gestionarea programărilor.

Printre altele, Calendis a ajuns pe lista aplicațiilor care transformă Cluj-Napoca într-un smart-city, a atins praguri importante privind numărul de utilizatori și s-a dezvoltat în continuu.

Totul a început acum 4 ani cu scopul de a crea o platformă care să permită utilizatorilor să se programeze online la servicii de zi cu zi oferite de saloanele de frumusețe, facilitățile sportive, clinicile medicale și multe altele, totodată ajutând astfel de businessuri în a-și gestiona mai bine programările, timpul și relația cu angajații și clienții.

Pe scurt, Calendis oferă o soluție modernă pentru:

  • Utilizatori – prin calendis.ro, unde aceștia pot să se programeze la serviciile care îi interesează fără să mai trebuiască să sune la recepție în prealabil
  • Businessuri – prin business.calendis.ro, unde antreprenorii și angajații acestora pot să-și gestioneze programările, să-și monitorizeze activitatea și multe altele

Momentan, 37.5% dintre businessurile care folosesc soluția de gestionare a programărilor Calendis sunt din domeniul frumuseții, dar Calendis Business se potrivește unei game largi de businessuri. Dintre businessurile care folosesc momentan Calendis, 18.75% sunt din domeniul medical, 12.5% medicină dentară, 12.5% medicină veterinară, 9.38% sport și fitness, iar 9.37% din alte domenii ce includ psihologie, modă și reparații auto.

impartire pe industrii calendis business 2017

Cei care folosesc Calendis Business pentru gestionarea programărilor pot alege să aibă o pagină de profil pe calendis.ro pentru a le permite clienților să se programeze online și pentru a oferi posibilitatea altor utilizatori calendis.ro să le descopere serviciile.

Mai multe businessuri din variate domenii ni s-au alăturat anul trecut și au ales să le ofere clienților posibilitatea programărilor online printr-o pagină de profil pe calendis.ro. Dar acesta nu e singurul lucru bun care s-a întâmplat anul trecut.

Pentru Calendis, 2017 a însemnat:

Creșteri semnificative în numărul de utilizatori activi

2017 a fost un an în care am atins câteva praguri însemnate privind numărul de utilizatori activi pe calendis.ro. Considerăm utilizatori activi acei utilizatori care și-au creat cont Calendis și au făcut cel puțin o programare online prin intermediul platformei.

Primul prag a fost atins în martie, când platforma calendis.ro a atins 10.000 de utilizatori activi, și nu a durat foarte mult până când numărul a fost dublat. În septembrie 2017, calendis.ro a ajuns la 20.000 de utilizatori activi, numărul acesta crescând pe zi ce trece.

evolutie utilizatori activi calendis.ro 2017

Deoarece majoritatea businessurilor (peste 80%) cu o pagină de profil pe calendis.ro sunt din Cluj-Napoca, cei mai mulți dintre miile de utilizatori activi sunt de asemenea din orașul în care Calendis a fost creat.

Businessurile care folosesc Calendis Business pentru gestionarea programărilor, cu sau fără o pagină de profil, sunt în general din Cluj-Napoca (peste 70%), altele fiind din orașe precum București, Apahida, Dej, Constanța, Bistrița, Oradea și Sibiu.

Îmbunătățirea platformelor

Cea mai recentă îmbunătățire privește platforma pentru utilizatori (calendis.ro). Utilizatorii care accesează acum platforma pentru a se programa vor observa un design nou, un proces de creare a programării mai rapid și multe alte schimbări. Dacă dorești, accesează platforma și zi-ne cum ți se pare.

Pe la mijlocul anului trecut, schimbări semnificative au fost făcute la nivelul platformei de business (business.calendis.ro). Designul nou împreună cu informația actualizată și mai complexă oferă o experiență mai bună utilizatorilor nelogați în faza de descoperire a ceea ce înseamnă Calendis Business.

Pe lângă acestea, utilizatorii care au deja cont Calendis Business au observat apariția unor funcționalități noi, cum ar fi posibilitatea de a introduce și a gestiona abonamentele clienților pentru serviciile oferite. Numeroase alte îmbunătățiri au fost planificate și sunt în curs de implementare pentru a optimiza experiența tuturor utilizatorilor în folosirea Calendis Business.

Începerea unor parteneriate strategice

Spre finalul anului 2017, Calendis a început discuțiile în vederea întemeierii unor parteneriate cu furnizori de top din România, aceste parteneriate având ca scop susținerea antreprenorilor români prin beneficiile oferite de Calendis Business. Detaliile legate de aceste parteneriate vor fi anunțate ulterior, deci urmărește-ne îndeaproape.

Și tot pe subiectul parteneriate…

Implicare în comunitatea locală

În 2016, Calendis a început un parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca ce presupune folosirea Calendis Business de către Baza Sportivă Gheorgheni (baza sportivă publică deschisă de primărie) și rezervarea online a facilităților disponibile la Baza Sportivă Gheorgheni de către utilizatori prin calendis.ro.

Făcând posibile rezervările online la o bază sportivă publică cu acces gratuit pentru comunitatea locală, Calendis a ajuns pe lista aplicațiilor care transformă Cluj-Napoca într-un smart-city.

Însă implicarea noastră în comunitate nu se încheie aici.

Suntem alături de Centrul de Recuperare MIRA, ajutându-i gratuit în gestionarea programărilor. MIRA ajută persoanele, în special copiii, cu probleme neurologice, ortopedice și reumatologice care necesită recuperare fizică și psihosocială. În același timp, centrul îi ajută și pe cei dezavantajați, financiar sau din alte puncte de vedere, să beneficieze de astfel de procese de recuperare. Poți să vezi serviciile oferite de Centrul MIRA pe calendis.ro.

Plănuim să devenim din ce în ce mai implicați în comunitate pe parcursul anului 2018, dar și despre asta vei afla mai multe mai târziu.

Per total, 2017 a fost un an în care Calendis s-a dezvoltat mult și, pentru că luăm mereu în considerare feedback-ul venit din piață și urmărim oportunități noi, atât tehnologice cât și strategice, dezvoltarea este un proces care nu se va opri niciodată pentru noi.

By | 2018-03-27T13:55:14+03:00 februarie 26th, 2018|Echipa, Povești Calendis|0 Comments
UA-48482636-5