Calendis Sport: 4 Sfaturi pentru un centru fitness de succes

 

Sfaturi Centru Fitness

În ciuda faptului că din punct de vedere statistic, România se numără printre țările cu cel mai mare grad de sedentarism și cei mai puțini iubitori ai activităților fizice, centrele fitness acaparează piața serviciilor din ce în ce mai mult. Dar la fel cum fitness-ul poate deveni o afacere de succes, multe centre nu reușesc să supraviețuiască și dispar la scurt timp de la deschidere.

O sală de fitness de succes nu se rezumă doar la o locație bună, cei mai buni instructori sau echipamente de ultimă generație. Lucrurile pe care poate le consideri mărunte sunt cele care cel mai adesea dictează dacă afacerea va prospera sau își va închide porțile.

Iată 4 sfaturi de urmat pentru un business sănătos:

calendis programare fitness

Organizează-ți activitatea cu rigurozitate!

Fără un mecanism de funcționare rapid și eficient, centrul tău fitness nu va porni cu dreptul. Orarul angajaților tăi, abonamentele clienților, aparatura sau banii încasați sunt aspecte asupra cărora trebuie să ai controlul în permanență. De aceea, ai nevoie de un instrument de management în care le poți înregistra sistematic, le poți monitoriza și accesa de oriunde și oricând.

Motivează-ți angajații!

În sport, motivația e cheia! De cele mai multe ori, un instructor de fitness preia și rolul unui mentor, care trebuie să își încurajeze și să își ghideze elevii pe tot parcursul programului desfășurat împreună, ceea ce nu e tocmai ușor. De aceea, trebuie să te asiguri că și instructorii din centrul tău fitness sunt motivați la rândul lor să își facă treaba bine, dacă îți dorești rezultate pozitive pentru afacerea ta. Nu uita că angajații tăi sunt și ambasadorii afacerii tale în relația cu clienții așa că de satisfacția lor depinde și bunăstarea afacerii tale!

sala fitness de succes

Investește în relația cu clienții!

Motivele pentru care oamenii apelează la serviciile unui centru fitness sunt diverse: unii își doresc să piardă din greutate, pentru alții exercițiile fizice sunt un mod de relaxare sau un stil de viață. În oricare dintre aceste situații, sala de fitness devine un mediu în care clienții tăi trebuie să se simtă confortabil dacă îți dorești să rămână. Asigură-te că centrul tău fitness îndeplinește normele de igienă și siguranță propice dar și că angajații tăi sunt instruiți să trateze clienții cu amabilitate și să le ofere acestora o experiență plăcută. Modul în care personalul de la recepție întâmpină clienții, promptitudinea cu care sunt gestionate situațiile mai dificile sau felul în care angajații tăi comunică cu clienții sunt aspecte care determină mulțumirea lor față de serviciile centrului tău fitness și ceea ce îi va face să revină cu plăcere de fiecare dată.

Fii întotdeauna la curent cu noutățile!

Iubitorii de sport sunt și cunoscători ai trendurilor așa că e important să te adaptezi! Un centru fitness de succes trebuie să fie în permanență deschis la inovații, fie că vorbim de un nou tip de exerciții sau un aparat de fitness revoluționar. Adaugă servicii și clase noi și promovează-le în rândul clienților tăi. Cu siguranță le vor atrage atenția și vor fi încântați să le încerce iar tu îți vei crește gradul de ocupare și implicit, profitul!

Ține cont de aceste sfaturi și vei vedea cum centrul tău fitness se va transforma dintr-o idee îndrăzneață într-o afacere de succes care-ți va aduce satisfacții și profit pe măsură!

By | 2017-06-14T17:22:58+03:00 aprilie 21st, 2016|Educativ|0 Comments
UA-48482636-5