Profilul antreprenorului de succes – Ești tu acela?

antreprenor de succes

Statutul de antreprenor este unul foarte des întâlnit în România, mai ales în ultimii ani în care piața oferă oportunități nelimitate pentru tinerii care doresc să-și transforme ideile și inovațiile în business-uri profitabile. Antreprenoriatul nu este însă o muncă deloc ușoară iar de asta s-au convins mulți dintre cei care confundă noțiunea de antreprenor cu ideea de a fi propriul stăpân sau șef, în sensul trivial al cuvântului.

Dacă ai avut curajul sau motivația de bune bazele unei afaceri, cu siguranță te-ai convins și tu că activitatea unui antreprenor este extrem de complexă și presupune stăpânirea unui set amplu de abilități, unele înnăscute, altele dobândite prin multă muncă, învățare și educare.
Te-ai întrebat cu siguranță care sunt caracteristicile care definesc un bun antreprenor? Cum gândește un antreprenor? Și nu în ultimul rând, este profilul tău similar cu cel al unui antreprenor de succes?

Hai să descoperim răspunsul împreună!

antreprenor laptop

Determinare și încredere

Antreprenorul de succes are un comportament aparte, atât în mediul profesional cât și în viața personală. Una dintre caracteristicile prin care se face cel mai adesea remarcat este determinarea. Atunci când își propune ceva, cu siguranță va face tot ce îi stă în putință pentru a reuși. Uneori va fi blamat pentru faptul că obține întotdeauna ceea ce își dorește iar cei din jur vor avea tendința să în numească un „veșnic norocos”. El va fi însă conștient de sacrificiile și eforturile depuse pentru a-și atinge obiectivele iar asta îi va aduce cea mai mare satisfacție. De aceea, va reuși să revoce cu mult tact și stăpânire de sine zvonurile sau ideile preconcepute pe care „gurile rele” vor încerca să le propage.

Onestitate 

Antreprenorul de succes este în definitiv cel mai critic evaluator al propriei activități și personalități. Nivelul înalt de auto-cunoaștere este și ceea ce îl ajută să se adapteze în orice situație și să nu cadă în capcana de a-și supra-aprecia forțele proprii. Aceeași onestitate pe care o dovedește cu sine o are și în relațiile cu clienții sau partenerii implicați în afacerea pe care o conduce, iar asta contribuie la formarea unei reputații impecabile.

antreprenor la birou

Viziune și asumarea riscului

În ceea ce privește mediul de afaceri, antreprenorul de succes este un adevărat vizionar. El are puterea de a recunoaște o șansă acolo unde alții nu reușesc să vadă nimic și are curajul de a exploata orice oportunitate atunci când îi vede potențialul. Frica în fața incertitudinii nu este o trăsătură caracteristică antreprenorului de succes. El nu clintește în fața riscurilor, ci și le asumă întrutotul, iar asta pentru că gândirea analitică pe care o posedă îl ajută să ia decizii informate și foarte bine ancorate în realitatea mediului de business.

Pasiune

Antreprenorul de succes este foarte pasionat de munca lui. De fapt, pasiunea este ceea ce îl motivează chiar și atunci când se confruntă cu situații neplăcute, sarcini istovitoare sau declin financiar. Pasiunea lui este debordantă și transmisibilă și de aceea el reușește să o insufle angajaților dar și să câștige încrederea clienților. Totuși, antreprenorul știe că pasiunea fără un plan, fără strategie și acțiune, nu poate să aducă succes afacerii pe care o conduce.

Crezi că toate caracteristicile enumerate mai sus te definesc? Felicitări! Tu ești antreprenorul de succes!

Dacă vrei să ne împărtășești povestea ta de succes în antreprenoriat, accesează pagina noastră de contact și nu ezita să ne scrii. Așteptăm cu mare interes să-ți descoperim povestea!

By | 2017-06-14T17:08:39+03:00 iunie 27th, 2016|Educativ|0 Comments
UA-48482636-5