Despre locuitorii Orașului European al Sportului 2018

Rezervari online la Baza Sportiva Gheorgheni

Cluj-Napoca a fost numit Oraș European al Sportului în anul 2018, titlu ce presupune recunoașterea internațională a comunităților care creează contexte favorabile dezvoltării sportului pentru locuitorii săi. Obținerea acestui titlu ar putea deschide perspective reale pentru candidatura la titlul de Capitală Europeană a Sportului pentru anul 2021 sau 2022.

Date fiind acestea, și faptul că cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului a împlinit nu demult un an de la deschidere, vă prezentăm câteva cifre care vorbesc despre obiceiurile și preferințele clujenilor, ce au putut fi observate pe parcursul anului trecut, legate de anumite sporturi.

Clujenii pot accesa gratuit dotările Bazei Sportive Gheorgheni, fiind necesare doar rezervări online făcute în prealabil pentru terenurile de tenis, fotbal și baschet, pentru pistele de popice, pentru sălile de tenis cu peretele și pentru mesele de tenis de masă. Până la finalul anului trecut s-au făcut 43.208 de rezervări online pentru aceste sporturi.

Prin accesul gratuit și dotările bazei, Primăria Municipiului Cluj-Napoca dorește să încurajeze clujenii de toate vârstele să facă sport.

Chiar dacă aceasta e intenția primăriei, jumătate (50%) dintre cei 20.957 care au profitat de dotările complexului cel puțin o dată până la finalul anului trecut au între 25-34 de ani. A doua categorie de vârstă ai căror reprezentanți au ales să facă mișcare în cadrul bazei sportive este cea de 18-24 de ani (23%), urmată îndeaproape de cea de 35-44 de ani (19%).

Bărbații sunt aparent mari amatori ai sporturilor ce pot fi practicate în cadrul bazei sportive, aceștia reprezentând 69% din totalul menționat mai sus.

Popularitatea sporturilor diferă și se poate vedea prin numărul de rezervări făcute la fiecare. În ordine descrescătoare, acestea sunt: Tenis de câmp (13.905 rezervări), Tenis de masă (7.815 rezervări), Fotbal (7.254 rezervări), Popice (6.328 rezervări), Tenis cu peretele (4.628 rezervări) și Baschet (3.278 rezervări).

Distribuția numărului de rezervări pe sporturi oferă o imagine orientativă față de sporturile preferate de către clujeni. E de luat în considerare că acesta e numărul total al rezervărilor nu al persoanelor care au practicat sportul, iar la fotbal și baschet participă în general mai mulți oameni în cadrul unei rezervări decât la celelalte sporturi. 

Rezervari online Baza sportiva gheorgheni

Clujenii fac mișcare, bineînțeles, atunci când au timp liber. Astfel, ora preferată de ei în funcție de numărul programărilor este 19:00 (5.581 rezervări), iar ziua preferată este Duminică (7.644 rezervări).

Luna în care clujenii au fost cel mai activi anul trecut este luna mai, aceștia făcându-și în total 5.581 rezervări pentru această perioadă.

Se așteaptă ca aceste cifre să crească pe parcursul anului 2018, mai ales după ce vremea se va încălzi suficient pentru practicarea sporturilor în aer liber.

Până atunci, clujenii pot să-și facă în continuare rezervări online la sporturile indoor preferate pe pagina Bazei Sportive Gheorgheni de pe platforma de programări online calendis.ro.

*Toate datele au fost luate din Calendis, platforma de programări prin care clujenii își pot face rezervări online la Baza Sportivă Gheorgheni și programări online la numeroase businessuri din Cluj-Napoca.

 

Sursa Foto: Baza Sportivă Gheorgheni 

By | 2018-03-26T10:42:48+03:00 ianuarie 22nd, 2018|Povești Calendis|0 Comments
UA-48482636-5