3 Povești de succes ale antreprenoriatului feminin – Catwalk, Nailart Studio și Bowen

Fiecare dintre noi ne dorim ca atunci când inițiem o afacere, aceasta să devină un succes scontat. Garanția unei reușite nu este însă întotdeauna asigurată dacă afacerea noastră nu îndeplinește anumite condiții sau dacă nu facem alegerile potrivite.

Deși nu există o rețetă universală a succesului care să se potrivească tuturor afacerilor sau antreprenorilor, este important să luăm în considerare modelele celor care au avut curajul de a investi într-o viziune și au văzut-o transformându-se într-o afacere prosperă.

Trei dintre reprezentantele antreprenoriatului feminin ne dezvăluie câteva secrete din culisele afacerii de succes pe care o dețin.

Calendis: Care este cheia succesului în afacerea dumneavoastră?

    Ramona Mîndru –  Manager Catwalk

Ramona Mîndru catwalk

Ca să vă răspund la întrebare, simt  nevoia sa vă spun din experiența personală că sunt o mare visătoare. Visele mele au fost și sunt sursa mea de decolare atât în viața profesională cât și cea personală. Sunt multe vise care se sting în timp ce se consumă, dar sunt care se decantează, în sistemul valorilor mele, al educației și al experienței mele.
Tot din tolba personală vă spun că îmi plac foarte mult clipele și momentele când sunt eu cu mine și mă simt minunat; dar tânjesc după oameni!

Oamenii sunt o sursă inepuizabilă, mereu sunt pregatită pentru orice provocare pe care aceștia o lansează. Dorința mea de a fi mereu în continuă schimbare și nevoia pe care o simt mereu în a aduce ceva nou în acțiunile și activitățile mele sunt datorită dragostei pe care o am vis-a-vis de oameni. Oamenii mă inspira și mă provoacă.

Mereu am fost adeptă și am luptat în a construi un sistem cu oameni care au o gândire pozitivă, rezistența mea este slaba în prezența persoanelor negativiste! Reușita unor proiecte constă și în a avea multă rabdare, pentru că munca alaturi de oameni este câteodată ca un câmp minat multa ambiție și un corp sănătos!

Deci ca să vă răspund mai concret, cred că o antreprenoare trebuie să aibă o viziune, să iubească schimbarea, inovația, să aibă încredere în ea și ideile ei, să fie motivațională și energică; mie una nu prea îmi place să dorm… dacă dorm 9 ore pe zi, am impresia că am ratat ceva… și era așa de important… .

Pentru cei care vor sa înceapă un bussines, sfatul meu este să aibă foarte multă răbdare și să nu cedeze niciodată, să acționeze corect și cu blândețea unei femei, să zâmbească mereu, iar atitudinea și curajul să fie prezente în acțiunile lor.

    Loredana Zagon – General Manager Nail Art Professionals

Loredana Zagon nail art professionals

Urmează-ți pasiunea! Afacerea mea este vocația și pasiunea mea.

De-a lungul timpului am realizat că doar prin muncă și ambiție pot să-mi pun în evidență calitățile mele. Punctul de pornire în afacerea pe care o conduc este pasiunea pe care o am încă de când eram copil. Este foarte important să fim atrași de ceea ce facem și să avem în permanență încredere în noi. Am  dezvoltat abilitățile înnăscute și am  construit o afacere de succes.

Tiparul afacerii mele este tiparul personalității mele. Vocația se referă la acea activitate care te împlinește, îți aduce satisfacție, pe care o faci din plăcere. Odată ce mi-am fixat viziunea despre această afacere, am pus cărămizile unui success categoric.

Consider că e bine să faci lucrul potrivit la timpul potrivit. Mereu am mers pe ideea de a nu lăsa pe mâine ce pot face astăzi, chiar dacă de multe ori am ieșit din zona mea de confort. Sunt o persoană hotărâtă și încerc să-mi conturez foarte bine planurile pe care le voi urma. Un om care îşi cunoaşte talentele cu care s-a născut şi le dezvoltă, le transformă în abilităţi şi apoi le valorifică. Dezvoltarea talentului înseamnă munca aceea de zile, săptămâni, luni şi ani din viaţa ta în care iei un lucru la care eşti foarte bun, ai talent înnăscut şi-l dezvolţi într-o abilitate. Devii practic un expert în domeniul în care eşti şi talentat.

Pe lângă asta, am ales să fiu înconjurată de oameni pozitivi care mă completează și mă încurajează. Ei îmi transmit energia și forța de care am nevoie, doar prin simpla lor prezență. În momentul în care iți manifești aprecierea față de cei din jurul tău, nu numai ca îi faci să se simtă mai bine, ci și tu ești perceput ca o persoană de succes. Oamenii din jurul tău sunt mai dispuși să te ajute să îți atingi țintele dacă simt că îi apreciezi pentru ceea ce fac.

Dacă îți dorești cu adevarat un lucru, vei reuși! Important este să faci alegerile corecte!

    Gina Câmpean – Terapeut Bowen

Gina Câmpean bowen

Clienții și numai clienții pot fi cheia succesului în afaceri. Dacă toate acțiunile tale ca antreprenor se învârt în jurul experienței clienților cu business-ul tău, atunci succesul este o garanție.

Dacă reușești să le oferi cele mai bune servicii, să comunici permanent cu ei, să ai grijă ca interacțiunile dintre business și ei să fie memorabile, ei se vor transforma din clienți în prieteni sau chiar ambasadori ai business-ului tău.

 

Afacerile de succes sunt cele care valorizează cea mai de preț resursă: oamenii. Să te focusezi cu adevărat, cu pasiune pe clienții tăi este și o decizie de business foarte “cost effective”: îți reduc semnificativ costurile de marketing și vânzare pentru că ei îți generează noi și noi clienți, îți dau feedback astfel încât să poți ajusta anumite lucruri care nu funcționează cum ar trebui și care s-ar putea să-ți scape uneori din vedere în agitația zilnică.

Mi s-a întâmplat și să-mi recomande clienții mei instrumente noi prin care să-mi îmbunătățesc activitatea. Calendis a fost de altfel unul dintre aceste instrumente și s-a dovedit o recomandare extrem de utilă!

By | 2017-06-15T11:26:58+03:00 ianuarie 29th, 2016|Povești Calendis|0 Comments
UA-48482636-5